Vastgoedbeleggers in beweging

Eind 2022 werd duidelijk hoe sterk de nieuwe fiscale wetgeving de rendementen van vastgoedbeleggers in box 3 beïnvloed.

Van diverse kanten horen wij dat particulieren hun vastgoed belang onderbrengen in een rechtspersoon, zo worden werkelijke rendementen fiscaal belast in plaats van het fictieve rendement dat niet voor iedereen haalbaar is op de portefeuille. Emlinked onderschrijft dat het onderbrengen in box 2 een oplossing kan zijn voor het probleem van fictief rendement, maar dat heeft wel consequenties.

Om beter af te zijn in box 2 moeten alle kosten die samenhangen met het aanhouden van vastgoed immers goed worden bijgehouden. Voor veel box 3 beleggers is dat een hele stap aangezien die nauwkeurige administratie in het verleden geen extra rendement opbracht. Die situatie is nu veranderd. Het begint bij het kiezen van de juiste rechtsvorm, wij raden u aan hiervoor contact te leggen met uw fiscalist.

Is er eenmaal een rechtsvorm gekozen, dan is het tijd om na te denken over een goede administratieve oplossing om de kosten en baten van uw vastgoed gedetailleerd bij te houden. Uiteraard zijn wij dan gaarne bereid een vrijblijvend advies te verstrekken.

Andere nieuws

verkennen en ontdekken

Emlinked abonnement

Emlinked huurdersportaal

Emlinked biedt haar klanten de unieke mogelijkheid om huurders toegang te geven tot het huurdersportaal. Het huurdersportaal is de plek

banktransacties

Direct Banking

Automatische integratie van banktransacties beschikbaar in emlinked.
Het standaard bankproces in emlinked wordt uitgevoerd met het importeren van bankafschriften en het exporteren